Αρχική arrow Άρθρα arrow ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (2012)

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (2012)

   Τα πρόσφατα επεισόδια ρατσιστικής βίας στη Νίκαια ανέδειξαν για μια ακόμη φορά ένα τεράστιο κοινωνικό και εθνικό πλέον θέμα που είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα ,αλλά και την αναγκαιότητα να αρχίσει η σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
   Το γεγονός μάλιστα ότι τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε μια προσφυγική μεγαλούπολη όπως είναι η Νίκαια ,όπου οι πρόσφυγες του 22 αντιμετωπίστηκαν από τους ντόπιους με απαξιωτικούς και ρατσιστικού περιεχομένου χαρακτηρισμούς ,πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους άμεσα.
   Δεν θα αναφερθώ στο αυτονόητο ,να πω δηλαδή πόσο απαράδεκτα είναι τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και πόσο προσβάλλουν τον πολιτισμό μας ,θα ήθελα όμως να αναφερθώ στο πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ανδρώθηκαν πολιτικές δυνάμεις που πρωτοστατούν στα επεισόδια ρατσιστικής βίας .
   Είναι το πολιτικό περιβάλλον που δημιούργησαν όλοι αυτοί που εδώ και δύο χρόνια μούντζωναν και έβριζαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο ,όλοι αυτοί που προπηλάκιζαν ,γιαούρτωναν και έκαναν αντισυγκεντρώσεις απαγορεύοντας την έκφραση της αντίθετης  άποψης ,όλοι αυτοί που έκτιζαν Πρυτάνεις στα γραφεία τους για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας και απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
   Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αποκτήσουν πολιτικό ρόλο περιθωριακές πολιτικές δυνάμεις .
   Το Μεταναστευτικό πρόβλημα όμως χρήζει σοβαρής, αποτελεσματικής και άμεσης αντιμετώπισης μακριά από λαϊκισμούς και φοβικά σύνδρομα .
   Η εκμετάλλευση μεταναστών από μαφιόζικα κυκλώματα ,η εγκληματικότητα που εμφιλοχωρεί στις τάξεις τους ,τα ξεχασμένα στην Ελλάδα νοσήματα τα οποία εμφανίστηκαν εξ αιτίας του τρόπου διαβίωσης των μεταναστών, συνιστούν ένα πλέγμα προβλημάτων το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, κινδυνεύει να διαλύσει την Ελληνική κοινωνία .
   Η άποψη ότι πρέπει η Ελλάδα να χορηγήσει άδειες αναχώρησης όσων λαθρομεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν είναι τουλάχιστον αφελής ,διότι με την εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής αυτόματα η χώρα φεύγει από τη συνθήκη Σέγκεν και φυσικά μια τέτοια επιλογή θα πολλαπλασιάσει την είσοδο στη χώρα μας λαθρομεταναστών ,οι οποίοι θα έρχονται προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί μετάβασης στην Ευρώπη.
   Η φύλαξη μιας τεράστιας ακτογραμμής για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για μια χώρα που σέβεται τις ανθρώπινες ζωές και δεν αφήνει αβοήθητους αυτούς που τα δουλεμπορικά κυκλώματα της Τουρκίας «πετάνε» στα χωρικά μας ύδατα .
   Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αμβλύνει το πρόβλημα του δυσβάστακτα μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών είναι η διαδικασία επαναπροώθησης στις χώρες τους ,διαδικασία που χρειάζεται υποδομές και κυρίως πολιτική βούληση η οποία μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτη.
   Το μεταναστευτικό πρόβλημα ,προϊόν μιας προκλητικά άνισης κατανομής του πλούτου στον πλανήτη, πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για την Ε.Ε η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα ως πανευρωπαϊκό και όχι απλά ως πρόβλημα επί μέρους χωρών .

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Ιούν Ιούν 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 Αύγ Αύγ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2020/07/02
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:17
Δύση: 19:46

Σελήνη
11 ημερών

Κατάθεσις της τιμίας εσθήτος της Θεοτόκου, Ιουβεναλίου

Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών

Σαν σήμερα...

1654 μ.Χ:  Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.

1715 μ.Χ:  Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.

1825 μ.Χ:  Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.

Η Ώρα είναι ...

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 17 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2020 Planetsoft. All rights reserved.