Αρχική arrow Άρθρα arrow Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από πυλώνας της Δημοκρατίας έχει μετεξελιχθεί σε μεγάλο ασθενή εξ αιτίας πρακτικών και πολιτικών οι οποίες επί δεκαετίες έτρωγαν σαν σαράκι το κύρος της και την δυνατότητά της να υπηρετεί τον πολίτη.
Ρουσφετολογικές πολιτικές ,αδιαφάνεια ,έλλειψη σωστής αξιοποίησης προσώπων ,παντελής έλλειψη αντικειμενικής αξιολόγησης, σπατάλες ,και διορισμοί που εξυπηρετούσαν μόνο την προοπτική πολιτικής επιβίωσης των Δημάρχων και όχι τις ανάγκες των Δήμων, οδήγησαν τον θεσμό σε πλήρη απαξίωση και σε παντελή αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Σήμερα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει ο Ελληνικός Λαός ,πρέπει να ληφθούν διορθωτικές αποφάσεις σε μηδενικό χρόνο προκειμένου η χώρα να μπορέσει να σταθεί όρθια ,και σε αυτό το πλαίσιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει .
Η προσεκτική διαχείριση των οικονομικών ,η αντικειμενική αξιολόγηση του υπαλληλικού προσωπικού, η ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, η απομάκρυνση άμεσα όλων των επίορκων υπαλλήλων που δυσφημούν το σώμα των 600000 δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα στις λειτουργίες των Ο.Τ.Α.
Οι εποχές των αλόγιστων δανείων που υπονόμευαν την μελλοντική πορεία των Δήμων, οι εποχές των Δημοτικών Επιχειρήσεων που από εργαλεία ανάπτυξης μετεξελίχθηκαν σε όργανα ρουσφετολογικών διαδικασιών, οι εποχές της κατάτμησης των έργων προκειμένου να δίνονται με αναθέσεις σε ημετέρους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί
Σε αυτήν την προσπάθεια αντιδρά με πρωταγωνιστικό ρόλο γνωστός εργατοπατέρας ο οποίος αφού διορίστηκε με τις γνωστές «αξιοκρατικές» διαδικασίες σε υπηρεσία καθαριότητας κάποιου δήμου, μεταπήδησε αμέσως στην υπηρεσία έκδοσης του περιοδικού του εν λόγω δήμου . Η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο .
Αυτή η συνδικαλιστική πρακτική έχει απαξιώσει κάθε έννοια υγιούς συνδικαλισμού και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλότιμα εργαζόμενων δημοτικών υπαλλήλων.
Αν όλοι οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , από τους Δημάρχους ,το Δημοτικό Συμβούλιο ,και όλους τους εργαζόμενους δεν καταβάλλουν προσπάθειες για να απομονώσουν τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές ,και δεν προσπαθήσουν να βγάλουν τον θεσμό της Τ.Α. από το κάδρο ενός από τους πιο διεφθαρμένους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ,τότε το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο .

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:
 • Κοπή Πίτας 2020
 • Σήμερα, 2020/01/22
  Αθήνα , Ελλάδα

  Ανατ.: 07:42
  Δύση: 17:36

  Σελήνη
  26 ημερών

  Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου
  (Τιμόθεος)

  Σαν σήμερα...

  815 μ.Χ:  Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.

  1842 μ.Χ:  Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.

  1848 μ.Χ:  Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.

  Η Ώρα είναι ...

  ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  Διαβάστε περισσότερα...

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

  Διαβάστε περισσότερα...
  Εκλογές 2014

  Δημοσκοπήσεις

  Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

  Αποτελέσματα

  Online χρήστες

  Έχουμε 13 επισκέπτες σε σύνδεση
  Powered by Planetsoft
  Copyright (C) 2020 Planetsoft. All rights reserved.