Αρχική arrow Άρθρα arrow Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από πυλώνας της Δημοκρατίας έχει μετεξελιχθεί σε μεγάλο ασθενή εξ αιτίας πρακτικών και πολιτικών οι οποίες επί δεκαετίες έτρωγαν σαν σαράκι το κύρος της και την δυνατότητά της να υπηρετεί τον πολίτη.
Ρουσφετολογικές πολιτικές ,αδιαφάνεια ,έλλειψη σωστής αξιοποίησης προσώπων ,παντελής έλλειψη αντικειμενικής αξιολόγησης, σπατάλες ,και διορισμοί που εξυπηρετούσαν μόνο την προοπτική πολιτικής επιβίωσης των Δημάρχων και όχι τις ανάγκες των Δήμων, οδήγησαν τον θεσμό σε πλήρη απαξίωση και σε παντελή αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Σήμερα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει ο Ελληνικός Λαός ,πρέπει να ληφθούν διορθωτικές αποφάσεις σε μηδενικό χρόνο προκειμένου η χώρα να μπορέσει να σταθεί όρθια ,και σε αυτό το πλαίσιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει .
Η προσεκτική διαχείριση των οικονομικών ,η αντικειμενική αξιολόγηση του υπαλληλικού προσωπικού, η ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, η απομάκρυνση άμεσα όλων των επίορκων υπαλλήλων που δυσφημούν το σώμα των 600000 δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα στις λειτουργίες των Ο.Τ.Α.
Οι εποχές των αλόγιστων δανείων που υπονόμευαν την μελλοντική πορεία των Δήμων, οι εποχές των Δημοτικών Επιχειρήσεων που από εργαλεία ανάπτυξης μετεξελίχθηκαν σε όργανα ρουσφετολογικών διαδικασιών, οι εποχές της κατάτμησης των έργων προκειμένου να δίνονται με αναθέσεις σε ημετέρους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί
Σε αυτήν την προσπάθεια αντιδρά με πρωταγωνιστικό ρόλο γνωστός εργατοπατέρας ο οποίος αφού διορίστηκε με τις γνωστές «αξιοκρατικές» διαδικασίες σε υπηρεσία καθαριότητας κάποιου δήμου, μεταπήδησε αμέσως στην υπηρεσία έκδοσης του περιοδικού του εν λόγω δήμου . Η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο .
Αυτή η συνδικαλιστική πρακτική έχει απαξιώσει κάθε έννοια υγιούς συνδικαλισμού και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλότιμα εργαζόμενων δημοτικών υπαλλήλων.
Αν όλοι οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , από τους Δημάρχους ,το Δημοτικό Συμβούλιο ,και όλους τους εργαζόμενους δεν καταβάλλουν προσπάθειες για να απομονώσουν τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές ,και δεν προσπαθήσουν να βγάλουν τον θεσμό της Τ.Α. από το κάδρο ενός από τους πιο διεφθαρμένους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ,τότε το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο .

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/05/18
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:23
Δύση: 19:25

Σελήνη
7 ημερών

Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Βενεδίμου, Κλαυδίας μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων

Σαν σήμερα...

1790 μ.Χ:  Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.

1821 μ.Χ:  Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.

1828 μ.Χ:  Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.