Αρχική arrow Άρθρα arrow ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΒΑΝΔΑΛΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΒΑΝΔΑΛΟΣ

Μόνο θλίψη ,αγανάκτηση ,και σκεπτικισμό προκαλούν σε όλους οι εικόνες που αντικρίζουν στο σύνολο σχεδόν των Ελληνικών Πανεπιστημίων .
Μια βόλτα έξω από το αριστουργηματικό κτηριακό συγκρότημα της Ακαδημίας Αθηνών αναδεικνύει τον τρόπο που έχουν μεταχειριστεί ένα από τα ωραιότερα κτήρια της Ευρώπης ,βάνδαλοι και κάθε λογής αρνητές μιας στοιχειώδους αισθητικής που πρέπει να εξασφαλίζουμε για τα μνημεία μας αλλά και για τις πόλεις μας .
Γκράφιτι ,συνθήματα ,ύβρεις, και καταστροφή όποιου μαρμάρου μπορούν να αποκολλήσουν για να το εκσφενδονίσουν σε καμιά διαδήλωση, συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο.
Η ίδια εικόνα φυσικά και στο Αριστοτέλειο όπου εκεί παράλληλα με τις κάθε είδους καταστροφές, έχουμε και την μετατροπή του σε χωματερή και κατ επέκταση σε υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί στην καρδιά της πόλης .
Είναι αμφίβολο αν οι πρυτανικές αρχές ασχολούνται έγκαιρα και αποτελεσματικά με αυτές τις αθλιότητες ώστε να μη προσβάλλεται η εικόνα των Πανεπιστημίων μας. Θα ασχολούνται μάλλον μόνο με τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα τα οποία έχουν οδηγήσει την κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε απαράδεκτα χαμηλή αξιολόγηση σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Σε καμία χώρα του κόσμου ,πλην πολύ ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων στις οποίες ανήκει δυστυχώς και η χώρα μας , δεν υπάρχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία να παρουσιάζουν αυτήν την παρακμιακή εικόνα .
Εκεί βλέπεις ιδρύματα που τα σέβονται πρώτα και κύρια αυτοί που τα χρησιμοποιούν και τα προστατεύουν από στοιχεία που θα αποτολμούσαν να τα βανδαλίσουν ,εκεί βλέπεις πανεπιστήμια που εκπέμπουν κύρος και σεβασμό και όχι αποτροπιασμό και αηδία .
Θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει μια στοιχειώδης κοινωνική αφύπνιση ώστε αυτά τα φαινόμενα βανδαλισμού που κάποιοι έχουν αρχίσει να τα θεωρούν ως μια φυσιολογική έκφραση διαμαρτυρίας να σταματήσουν .
Σε αυτήν την αφύπνιση θα πρέπει να πρωτοστατήσει η Πανεπιστημιακή κοινότητα ,το κράτος, αλλά και άλλοι φορείς οι οποίοι θα βάλουν με τις παρεμβάσεις τους και την δράση τους φραγμό σε κάθε επαγγελματία βάνδαλο ,και σε κάθε πρακτική που απαξιώνει την αισθητική των χώρων από όπου πρέπει να παράγεται παιδεία, πολιτισμός, σκέψη, αλλά και αμφισβήτηση .
Ο μιθριδατισμός στον οποίο έχουν υποβάλλει την Ελληνική κοινωνία ώστε να θεωρεί φυσιολογική μια τέτοια εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσει .
Το άσυλο πίσω από το οποίο κρύβεται κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να επανακαθοριστεί με ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια ώστε να λειτουργεί για τον λόγο για τον οποίο θεσμοθετήθηκε και όχι για να καλύπτει αντιδημοκρατικές ,έκνομες ,και αντιακαδημαϊκές πρακτικές .
Ο βανδαλισμός των Πανεπιστημίων μας πρέπει να σταματήσει άμεσα και οι βάνδαλοι με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και σε όποιο επίπεδο και αν λειτουργούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα πρώτα και κύρια από την Πανεπιστημιακή κοινότητα .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/05/18
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:23
Δύση: 19:25

Σελήνη
7 ημερών

Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Βενεδίμου, Κλαυδίας μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων

Σαν σήμερα...

1790 μ.Χ:  Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.

1821 μ.Χ:  Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.

1828 μ.Χ:  Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.