Αρχική arrow Άρθρα arrow ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει ένα βασικό και αναλλοίωτο ελάττωμα στο πέρασμα του χρόνου ,ξεχνάει γρήγορα και είναι επιρρεπής στην επανάληψη των λαθών που της δημιούργησαν πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα .
Δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω αναφορά στα ιστορικά της λάθη που τα πλήρωσε πανάκριβα .Θα αναφερθώ σε ένα όχι και τόσο μακρινό λάθος της που προσπαθεί να το επαναλάβει κατά τρόπο πανομοιότυπο σήμερα .
Το 1989 στην προσπάθειά της να εξοντώσει πολιτικά τον Α. Παπανδρέου και να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε αγαστή σύμπνοια με την τότε Δεξιά στο στήσιμο Ειδικών Δικαστηρίων κατηγορώντας ως διεφθαρμένο ένα ιστορικό ηγέτη της Μεταπολίτευσης .
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, η σκευωρία κατέρρευσε ,το ΠΑΣΟΚ και ο Α. Παπανδρέου επανέρχονται πανηγυρικά στην εξουσία ,η τότε Αριστερά έχοντας λειτουργήσει ως δεκανίκι του Μητσοτάκη διαλύεται μη μπορώντας να συνέλθει για πολλά χρόνια από το πολιτικό σοκ που υπέστη ,και ο εκπρόσωπός της στην έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου πατήρ σημερινής Βουλευτού ηγείται ενός μικρού κομματιού της διασπασμένης Αριστεράς για να περιθωριοποιηθεί αργότερα από το ίδιο του το κόμμα .
Το 2013 η Αριστερά ,αν μπορεί να χαρακτηριστούν έτσι τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ ,επαναλαμβάνοντας την προσπάθεια εξόντωσης του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ,προσπαθούν να στήσουν το ίδιο σκηνικό με το 89 κατηγορώντας με αστειότητες τον Β. Βενιζέλο, τοποθετώντας τον στο κάδρο μαζί με τον Παπακωνσταντίνου για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ .
Παραγνωρίζουν το γεγονός ότι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατηγορούν μόνο τον πρώην Υπουργό Οικονομίας για παραχάραξη της λίστας με το σβήσιμο από αυτήν ονομάτων συγγενών του. Παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ο Διώτης λέει ότι παρέλαβε τη λίστα από τον Παπακωνσταντίνου χωρίς τα ονόματα των εξαδέλφων του, και παραγνωρίζουν επίσης το γεγονός ότι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που παρέδωσε την λίστα την οποία όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που έπρεπε να την είχαν αξιοποιήσει όσο χρόνο την είχαν στα χέρια τους δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να είχαν κάνει .
Αποκορύφωμα δε της παιδαριώδους αντιμετώπισης του θέματος της λίστας αποτέλεσε η δήλωση Παπακωνσταντίνου ότι την έχασε .
Με αυτά τα δεδομένα προσπαθεί η σημερινή Αριστερά να ενοχοποιήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ,ελπίζοντας στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της σημερινής Κυβέρνησης .
Το 89 η τότε Αριστερά είχε ίδια επιχειρήματα με την Δεξιά του Μητσοτάκη ,το 2013 η σημερινή Αριστερά έχει τα ίδια επιχειρήματα με την Χρυσή Αυγή .
Το 89 η τότε Αριστερά μετά την κατάρρευση της σκευωρίας κατέρρευσε και εκείνη ,το 2013 θα προσπαθεί να μαζέψει τις συνιστώσες της μετά την αποτυχία της προσπάθειάς της να ενοχοποιήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ .
Το 89 το καταγγελτικό ύφος του εκπροσώπου της στο Ειδικό Δικαστήριο και η αποτυχημένη προσπάθεια σπίλωσης του Α. Παπανδρέου οδήγησαν πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ,το 2013 η αποτυχημένη προσπάθεια να ταυτίσει τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με κοινούς παραχαράκτες θα σηματοδοτήσει την έναρξη διαδικασιών για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που θα επαναφέρει την πολιτική φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ στα φυσιολογικά πολιτικά της μεγέθη .
Η επανάληψη των πρακτικών του βρώμικου 89 ,θα είναι η βελόνα που θα «σκάσει» με εκκωφαντικό θόρυβο τη φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά για κάποιους τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα.

 

 

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/05/18
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:23
Δύση: 19:25

Σελήνη
6 ημερών

Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Βενεδίμου, Κλαυδίας μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων

Σαν σήμερα...

1790 μ.Χ:  Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.

1821 μ.Χ:  Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.

1828 μ.Χ:  Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 14 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.