Αρχική arrow Άρθρα arrow ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

       ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

 

Φίλες και φίλοι
Στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα κληθούμε να αναδείξουμε την νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας .
Είναι γεγονός ότι αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που το διαμορφώνει η πρωτοφανής οικονομική κρίση και η αδυναμία λόγω αυτής, να λειτουργήσει ο θεσμός με τον δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε προκειμένου να ανταποκριθεί στον ρόλο του και ως πυλώνας της Δημοκρατίας αλλά και ως αναπτυξιακός μοχλός για τις τοπικές κοινωνίες .
Είναι επίσης γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1974 και μετά οι Αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με μια αποστασιοποίηση από κομματικούς μηχανισμούς που όμοιά της δεν είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν .
Αυτό το γεγονός δίνει άλλη δυναμική στον θεσμό και διαμορφώνει τους όρους ώστε η ψήφος μας να έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, ανεπηρέαστη όσο το δυνατόν από κομματικές ιδεοληψίες και στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις, ψηφίζοντας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και την επιβράβευση των αξίων και ικανών.
Φίλες και φίλοι
Είναι γνωστό ,και το ζήσαμε όλοι με τον πλέον επώδυνο τρόπο, ότι η πόλη μας για ένα μεγάλο διάστημα πριν το 2010 βίωσε την απόλυτη απαξίωση και τον εγκλωβισμό της σε μια αδιέξοδη κομματική λογική που δεν της έδωσε την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις ώστε να λειτουργήσει ως μια πόλη φιλική προς τον πολίτη και αποτελεσματική όσον αφορά τις προσφερόμενες από αυτήν υπηρεσίες, οδηγούμενη στο περιθώριο των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά .
Η αλλαγή Διοίκησης μετά τις εκλογές του 2010 άλλαξε τα δεδομένα και με μια νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη ,η πολύ μεγάλη πλέον πόλη μας Νίκαια-Ρέντης άλλαξε σελίδα και με σκληρή δουλειά ,όραμα ,και διαφάνεια, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα .
Αυτή η Δημοτική Αρχή μπόρεσε και απεγκλώβισε την πόλη από τον βραχνά ενός δυσβάστακτου χρέους που κληρονόμησε, διαμόρφωσε τους όρους για την απαραίτητη εργασιακή ειρήνη κάνοντας τους σκληρά εργαζόμενους στον Δήμο συμμάχους της, και εφάρμοσε μια κοινωνική και πολιτιστική πολιτική που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών και της πόλης .
Αποδεχόμενος την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γ. Ιωακειμίδη επιθυμώ να συμβάλλω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας για την αναγέννηση της πόλης μας και στην ολοκλήρωση της πολιτικής που θα μας ξανακάνει πρωταγωνιστές στην Β Πειραιά .
 

Η συμμετοχή συμπολιτών μας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη» από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων , αποτελεί προσωπική επιτυχία του υποψήφιου Δημάρχου και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για νικηφόρα έκβαση αυτής της αναμέτρησης .
Φίλες και φίλοι
Ζούμε σε μια πόλη με αγωνιστική συνείδηση ,με Δημοκρατικές καταβολές ,και με ιστορική κληρονομιά που απορρέει από την Μικρασιατική της καταγωγή και παράδοση .
Αυτήν την πόλη οφείλουμε να την υπηρετούμε με μοναδικό στόχο να την αναδείξουμε σε υπόδειγμα ανάπτυξης, και ευημερίας.
Σαν Μικρασιάτης και ενεργός πολίτης πιστεύω ότι χρειαζόμαστε γενναίες, τολμηρές , και οραματικές επιλογές που θα δώσουν στην πόλη την δυνατότητα να βαδίσει με αισιοδοξία στο μέλλον.Η ανάπλαση του ιστορικού της κέντρου, η τόνωση της εμπορικής της κίνησης , η εφαρμογή μιας γενναίας πολιτικής στο πράσινο και την καθαριότητα ,η αξιοποίηση του σύγχρονου θεσμικού πλαισίου της Τ.Α ,η δυναμική προβολή της Μικρασιατικής της κληρονομιάς, η αποτελεσματική ενίσχυση της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας και η ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη πρέπει να αποτελέσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί μια Δημοτική Αρχή ,που πρώτο μέλημα της θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη της πόλης και όχι η εξυπηρέτηση στενών κομματικών συμφερόντων.
Τέτοια δείγματα γραφής έδωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή και η μεγιστοποίηση της προσπάθειας όλων μας θα αποδώσει ακόμη περισσότερα αποτελέσματα . Πιστεύοντας ότι έχω ανταποκριθεί θετικά υπηρετώντας επί πολλά χρόνια τον θεσμό της Τοπ. Αυτοδιοίκησης σαν Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας, σαν Αντιδήμαρχος, και σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά ,θα θεωρούσα τιμητική την στήριξη των συμπολιτών μου στην προσπάθειά μου να επανεκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, διαβεβαιώνοντας ότι θα είμαι παρών όπως πάντα, στον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης που γεννήθηκα και ζω.
Η πόλη μας έχει ανάγκη από σκληρή δουλειά ,μεράκι , και όραμα για να προχωρήσει μπροστά ,αυτά τα σηματοδοτεί και ο Γ.Ιωακειμίδης και ο συνδυασμός «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη»
στο σύνολό του .
Οι εκλογές της 18ης Μάιου θα επιβραβεύσουν μια επιτυχημένη τριετία και θα περιθωριοποιήσουν προσωπικές μωροφιλοδοξίες και μίζερες φωνές ξένες με τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης μας.

 

  

Στόχος μας πρέπει να είναι

Μια Νίκαια-Ρέντης αντάξια των προσδοκιών μας

Μια πόλη που θα βαδίσει με αυτοπεποίθηση στον 21ο αιώνα .

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/05/18
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:23
Δύση: 19:25

Σελήνη
7 ημερών

Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Βενεδίμου, Κλαυδίας μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων

Σαν σήμερα...

1790 μ.Χ:  Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.

1821 μ.Χ:  Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.

1828 μ.Χ:  Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.