Αρχική arrow Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22-4-2017

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22-4-2017

                                        ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Π.Ε.
                                                     22-4-2017

Σύντροφοι μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικά ,κοινωνικά και εθνικά ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την χώρα ,οδεύουμε σαν παράταξη στο δρομολογημένο συνέδριο του Ιουνίου.
Ένα συνέδριο που δεν έχει τα χαρακτηριστικά των συνεδρίων που το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα .
Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των συνιστωσών της ΔΗΜΣΥ ,και που έτσι όπως δρομολογείται μοιάζει περισσότερο με μια ευρείας σύνθεσης συνδιάσκεψη με ορισμένους συνέδρους ,με προνομιακές ρήτρες συμμετοχής, και με μια λογική ομοσπονδιακής εκπροσώπησης που εκ των πραγμάτων αλλοιώνει τα πολιτικά χαρακτηριστικά ενός συνεδρίου και αποδυναμώνει τα όποια αποτελέσματά του .
Το συνέδριο αυτό γίνεται ,σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης και δημιουργίας μιας πολιτικής έκφρασης, που θα δώσει άλλη δυναμική στον κατακερματισμένο χώρο μας ,και θα συμβάλλει στην άμβλυνση παθών ,αντιθέσεων, και ρηγμάτων .
Με ποιες όμως προϋποθέσεις οδεύουμε σε αυτήν την κρίσιμη διαδικασία , η οποία αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία ,κινδυνεύουμε σαν χώρος να πισωγυρίσουμε και να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα; .
Η προετοιμασία ενός τέτοιου συνεδρίου που σχεδιάζεται από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι όμως έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα ενοποίησης του Κεντροαριστερού χώρου προϋποθέτει την ύπαρξη συγκεκριμένων πολιτικών σταθερών.
Αυτές κατά την γνώμη μου είναι η πίστη στο εγχείρημα ,η διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος ενδοσυνεννόησης ,και ο σεβασμός στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στον πολιτικό σχηματισμό ο οποίος κράτησε τον χώρο της Κεντροαριστεράς ζωντανό μέσα σε δίσεκτες συνθήκες , προκειμένου να μπορούν σήμερα και οι άλλοι πολιτικοί χώροι που μετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια να έχουν ελπίδες πολιτικής επιβίωσης .
Και το ερώτημα που βάζω ευθέως , σύντροφοι, είναι αν αυτές οι προϋποθέσεις γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν από όλους .
Πιστεύετε ότι διχαστικές δηλώσεις που εκπορεύονται από κάποια στελέχη μιας από τις συνιστώσες της ΔΗΜΣΥ βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση;
Είναι δυνατόν να χωρίζεται από αυτούς το ΠΑΣΟΚ σε καλής και κακής περιόδου ;
Είναι δυνατόν όταν όλοι δίνουμε την μάχη με μπροστάρισα την Πρόεδρο ,εναντίον της χειρότερης κοινοβουλευτικής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα ,ένα κομμάτι της ΔΗΜΣΥ να κάνει κοινές εκδηλώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Σύντροφοι αν κάποιοι ήρθαν στην ΔΥΜΣΥ , για να λύσουν παλιούς λογαριασμούς καλό θα είναι να το αντιληφθούμε όλοι οι υπόλοιποι εγκαίρως προκειμένου να προστατεύσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και να μη την τινάξουμε στο αέρα .
Αν κάποιοι ήρθαν στην ΔΗΜΣΥ σκεπτόμενοι μόνο την πολιτική τους επιβίωση αδιαφορώντας για την προσπάθεια που με νύχια και δόντια έχουμε κάνει σαν ΠΑΣΟΚ συλλογικά για να μείνει ζωντανός ο χώρος, μάλλον κτύπησαν λάθος πόρτα σε λάθος στιγμή .
Βέβαια πάντα υπάρχει χρόνος να κάνουν τις διορθωτικές τους κινήσεις, τις αναμένουμε ,διαφορετικά κτίζουμε στην άμμο .
Αυτό το Συνέδριο σύντροφοι είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται σε όλους μας προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για την ενιαία παράταξη που θα ξαναπρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις και θα ξανασυμβάλλει ώστε σαν χώρα να βρούμε πάλι την αυτοπεποίθησή μας, και σαν κοινωνία την ελπίδα μας .
Τον ρόλο αυτό απεδείχθη ότι δεν μπορεί να τον παίξει ο σημερινός πολιτικός συρφετός που έχει γκρεμίσει τα πάντα ,ούτε φυσικά η αυτοδύναμη ΝΔ η οποία λόγω των δικών μας ολιγωριών και προσωπικών τακτικισμών φαίνεται να καρπώνεται την διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ .
Χρειάζεται σύντροφοι η επόμενη μέρα του Συνεδρίου να μας βρει με ξεκάθαρες θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως ο ρόλος και η στάση μας στο μετεκλογικό τοπίο , όπως ποιοι είναι εκείνοι με τους οποίους στα πλαίσια μιας δεσμευτικής και απόλυτα συγκεκριμένης προγραμματικής σύγκλισης ,θα δουλέψουμε για την ανασυγκρότηση και σωτηρία της χώρας ,και με ποιους δεν μπορεί να υπάρξει περιθώριο συνεργασίας όποιες πολιτικές μεταμφιέσεις και αν σκαρφιστούν μετά την ήττα τους στις εκλογές .
Και επειδή η ιστορία είναι ένα αλάνθαστο πεδίο παραδειγματισμού καλό θα είναι να μη ξεχνάμε τις συνέπειες της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης του 2012 στην οποία οδήγησε την χώρα η ανευθυνότητα της ηγεσίας της τότε ΔΗΜΑΡ που είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χ.Α και τον σχηματισμό τελικά της τρικομματικής κυβέρνησης με λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες σε σχέση με το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του 12.
Σύντροφοι η πολιτική ιστορία του τόπου έχει δείξει ότι το εκλογικό σώμα δεν εμπιστεύεται ομοσπονδιακά σχήματα στα οποία μάλιστα υφέρπει η τάση της αντιπαράθεσης και της προσπάθειας προσωπικής πολιτικής επιβίωσης και ρεβανσισμού .
Με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ του Γενάρη του 15 , ο οποίος νίκησε στις εκλογές κάτω από εντελώς συγκεκριμένες και έκτακτες για την κοινωνία και την οικονομία συνθήκες, ποτέ άλλοτε ομοσπονδιακά σχήματα τουλάχιστον από το 74 και μετά δεν δικαιώθηκαν από το εκλογικό σώμα .
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χ.Α. αποτελούν προϊόντα της κρίσης ,και η επαναφορά στα ιστορικά χαμηλά τους θα επανέλθει με της αποκατάσταση της ελπίδας και της προοπτικής .
Οφείλουμε λοιπόν να εργαστούμε και για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην χώρα μας ,αλλά και για την δημιουργία του πολιτικού εκείνου σχήματος που θα δώσει την δυνατότητα έκφρασης σε όλους εκείνους που φεύγουν σωρηδόν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς προς το παρόν δεν σταματούν στον χώρο μας αλλά μας προσπερνούν .
   Σύντροφοι ανεξάρτητα αν οι εκλογές γίνουν σε 2 χρόνια ή σε μερικούς μήνες ,ο χρόνος και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ μικρός , η παρουσίαση των θέσεών μας στην κοινωνία πρέπει να γίνει από ένα ανανεωμένο πολιτικά προσωπικό.
  Κλείνοντας θέλω να πω ότι από τις άμεσες αποφάσεις και επιλογές μας αλλά και από τις συνολικές εξελίξεις στον χώρο μας θα εξαρτηθεί αν η παρουσία μας στα πολιτικά πράγματα θα αξιολογηθεί ως χρήσιμη από την Ελληνική κοινωνία .
Ας δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση .

                                                           ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                      Φαρμακοποιός
                                                                     Μέλος της Κ.Π.Ε.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Νοέ Νοέ Νοέ 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2022/12/03
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 07:27
Δύση: 17:06

Σελήνη
9 ημερών

Σοφονίου του προφήτου, Σελεύκου των μαρτύρων, Θεοδούλου οσίου, Αγγελή νεομάρτ.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Σαν σήμερα...

1659 μ.Χ:  Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Προύσα τον νεομάρτυρα Γαβριήλ, Μητροπολίτη Προύσας.

1813 μ.Χ:  Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Χίο τον νεομάρτυρα Αγγελή από το Άργος.

1822 μ.Χ:  Οι Τούρκοι του Ναυπλίου, μετά από την υπογραφή συμφωνίας, παραδίδουν την πόλη και τα φρούριά της στον Θ. Κολοκοτρώνη.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2022 Planetsoft. All rights reserved.