Αρχική arrow ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

Σε μία εκλογική διαδικασία όλοι έχουν δικαίωμα και στην νίκη και στην ήττα, άλλωστε αυτή είναι η γοητεία της δημοκρατίας.

Στην πρόσφατη διαδικασία για την ανάδειξη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι σύνεδροι με την ψήφο τους με κατέταξαν σε εκλόγιμη θέση ,όμως διάφορες ισχύουσες ποσοστώσεις δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην τελική σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής .

Η εφαρμογή ποσοστώσεων στις εκλογικές διαδικασίες όλων των κομμάτων είναι μια πρακτική η οποία ,σύμφωνα με το σκεπτικό εφαρμογής της ,γίνεται για να διευκολύνονται ομάδες υποψηφίων να εκπροσωπούνται στα όργανα αναγνωρίζοντάς τους αδυναμία να αναμετρηθούν με τους υπόλοιπους υποψήφιους ισότιμα.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το σκεπτικό ,όμως άλλο ποσόστωση για να διευκολυνθούν αδύναμες συμμετοχές και άλλο κατάχρηση αυτής της πολύ σωστής απόφασης .

Υπάρχουν επί παραδείγματι γυναίκες που εκλέγονται επί σειρά εκλογικών διαδικασιών με ποσόστωση έχοντας λειτουργήσει ή και λειτουργούν ακόμη, σε θέσεις που τις προσδίδουν ισχύ και επιρροές .

Πόσο δίκαιο είναι να αναμετράται με μια τέτοια υποψηφιότητα ένας άνδρας που για πρώτη φορά μετέχει στη ίδια εκλογική διαδικασία και του οποίου οι επιρροές είναι μηδαμινές και παρόλα αυτά χρειάζεται εκλόγιμο αριθμό ψήφων , σε αντιδιαστολή με την παραπάνω εκδοχή, που μπορεί να εκλεγεί με πολύ μικρό αριθμό ψήφων λόγω ποσόστωσης;

Επίσης πόσο δίκαιο είναι ένας επιτυχημένος και αναγνωρίσιμος λόγω δράσης , θέσης , επαγγέλματος, 30ρης -35αρης που έχει εκλεγεί και άλλες φορές σε ένα όργανο να εκλέγεται με μικρότερο αριθμό ψήφων σε σχέση με έναν άλλον μη γνωστό συνυποψήφιό του που επειδή είναι πάνω από 35 χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψήφων για να εκλεγεί ;

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα παραδείγματα όπως αυτά που αφορούν την εκπροσώπηση διαφόρων πολιτικών συλλογικοτήτων με μη εκλόγιμο αριθμό ψήφων ,δεν το κάνω όμως για να μη θεωρηθεί ότι είμαι αντίθετος στην λειτουργία τέτοιων πολιτικών σχηματισμών μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου και ενιαίου κόμματος .

Εν κατακλείδι συμφωνώ με την εφαρμογή των διαφόρων ποσοστώσεων αλλά με ασφαλιστικές δικλείδες. Θα συμφωνούσα επί παραδείγματι με την εφαρμογή της ποσόστωσης για γυναίκες για νέους κλπ μόνο για την πρώτη φορά συμμετοχής και εκλογής τους σε ένα όργανο και για τις υπόλοιπες το ίδιο άτομο να χρειάζεται κανονικό αριθμό ψήφων για να εκλεγεί .

Άλλωστε δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η μη εφαρμογή αυτής της επιλογής σε κορυφαίες εκλογικές αναμετρήσεις όπως στις βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω προφανώς της αντισυνταγματικότητας του μέτρου.

Έχω λειτουργήσει σε πολλά κομματικά όργανα, από την Συντονιστική της Τοπικής μου Οργάνωσης ,στην Νομαρχιακή Επιτροπή μέχρι και για δύο συνεχείς θητείες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Έχω εκλεγεί πολλές φορές Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, έχω αγωνιστεί ως υποψήφιος Βουλευτής ,γνωρίζω επομένως την αγωνία και την επιθυμία του κάθε υποψήφιου να εκλέγεται και όταν αυτή η εκλογή γίνεται χωρίς δεκανίκια τότε είναι ακόμη πιο γοητευτική και πιο συναρπαστική .

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συντρόφους και συντρόφισσες που θα λειτουργήσουν στην νέα Κεντρική Επιτροπή και όλοι μαζί θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του κόμματός μας στηρίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη στο δύσκολο έργο του .

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Ιαν Ιαν 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 Μάρ Μάρ Μάρ Μάρ Μάρ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2023/02/02
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 07:35
Δύση: 17:48

Σελήνη
12 ημερών

Η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού
(Η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού)

Παγκόσμια Ημέρα των Υγρότοπων και Υδροβιότοπων

Σαν σήμερα...

871 μ.Χ:  Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.

1676 μ.Χ:  Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.

1829 μ.Χ:  Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2023 Planetsoft. All rights reserved.