Αρχική arrow Τρόικα και ... άνθρωποι (2011)

Τρόικα και ... άνθρωποι (2011)

   Είναι γνωστή η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και οι συνέπειες της στην ζωή όλου του Ελληνικού Λαού ,ο οποίος τα τελευταία χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα σε όλα τα επίπεδα .
   Είναι επίσης γνωστό και έχει γίνει συνείδηση σε όλους ότι την κύρια ευθύνη γι αυτήν την δραματική εξέλιξη φέρει η διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ ,κατά την διάρκεια της οποίας η πολιτική ανικανότητα και το δόγμα «άστο γι αργότερα» κατέστρεψαν την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας .
   Η Ελλάδα προσπαθώντας να ορθοποδήσει και να ξαναβγεί με αξιοπιστία στις αγορές μπήκε στον γνωστό μηχανισμό στήριξης που της δίνει την δυνατότητα δανειοδότησης ,προκειμένου να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες ,αλλά και την μισθοδοσία υπαλλήλων και συνταξιούχων .
   Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις που είναι γνωστές σε όλους ,πρέπει να δούμε υπεύθυνα και σαν πολιτικός κόσμος ,αλλά και σαν Ελληνική κοινωνία ποιες είναι οι αντοχές του Ελληνικού Λαού, μέσα στο πλαίσιο της λήψης όλου αυτού του πακέτου των μέτρων προκειμένου να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που μπαίνουν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  .
   Η χώρα έχει βυθιστεί στην ύφεση, η αγοραστική δυνατότητα έχει υποχωρήσει σε δραματικά επίπεδα ,η ανεργία καλπάζει ,το δυναμικότερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας οι νέοι και οι επιστήμονες, αρχίζουν και συζητούν το ενδεχόμενο καριέρας στο εξωτερικό ,οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ,οι επενδύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, παρά για τις περί αντιθέτου υποσχέσεις  ,και ενώ αυτό το Οργουελικό σκηνικό συγκλονίζει τη χώρα οι Τροικανοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου που έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης .
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι άσκησης της οικονομικής πολιτικής ότι  όλοι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής ,και πέρα από τις απαιτήσεις της τρόικας υπάρχουν άνθρωποι οποίοι αν εξοντωθούν οικονομικά ,πολύ απλά δεν θα υπάρχει Ελληνική οικονομία .
   Κάποτε λέγαμε ότι στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι ,σήμερα φθάσαμε στο σημείο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί.
   Αν η Ευρωπαϊκή ηγεσία δεν αντιμετωπίσει την οικονομική προοπτική της Ελλάδας με γενναιότητα και με διάθεση επίλυσης του προβλήματος χρέους που παίρνει διαστάσεις επιδημίας στη Ευρωζώνη ,τότε το οικοδόμημα αυτό το οποίο με ιστορική υπευθυνότητα δημιούργησαν μεγάλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη .
   Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δύο πρώην Καγκελάριοι ο Κόλ και ο Σμίτ που συνέδεσαν το όνομά τους με την πορεία ενοποίησης της Ευρώπης μέμφονται με αυστηρότητα της κ. Μέρκελ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση στην Ευρωζώνη.
   Η πολιτική μας  ηγεσία πρέπει πει ένα ηχηρό όχι σε οποιαδήποτε άλλη πίεση για πρόσθετα μέτρα τα οποία θα συνθλίψουν ακόμη περισσότερο την Ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν την ύφεση σε ακόμη πιο ανησυχητικά επίπεδα.
   Διαρθρωτικές αλλαγές ,εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, περικοπή δαπανών και προσπάθεια ουσιαστικών επενδύσεων που θα ξαναενεργοποιήσουν την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι οι αμετακίνητοι στόχοι της κυβέρνησης από εδώ και πέρα .
    Ο Ελληνικός Λαός συμμετείχε και μάλιστα με αξιοσημείωτη υπομονή στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση ,σειρά έχουν τώρα πολιτικές που θα επανακινήσουν την λειτουργία της οικονομίας μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίσουν την χώρα και θα την κάνουν ανταγωνιστική και αξιόπιστη .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 Δεκ Δεκ Δεκ Δεκ Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/11/27
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 07:21
Δύση: 17:08

Σελήνη:
Τελευταίο Τέταρτο

Ιακώβου του Πέρσου μεγαλομάρτυρος, Ναθαναήλ οσίου

Σαν σήμερα...

1866 μ.Χ:  Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.

1868 μ.Χ:  Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.

1895 μ.Χ:  Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 9 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.