Αρχική arrow Τρόικα και ... άνθρωποι (2011)

Τρόικα και ... άνθρωποι (2011)

   Είναι γνωστή η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και οι συνέπειες της στην ζωή όλου του Ελληνικού Λαού ,ο οποίος τα τελευταία χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα σε όλα τα επίπεδα .
   Είναι επίσης γνωστό και έχει γίνει συνείδηση σε όλους ότι την κύρια ευθύνη γι αυτήν την δραματική εξέλιξη φέρει η διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ ,κατά την διάρκεια της οποίας η πολιτική ανικανότητα και το δόγμα «άστο γι αργότερα» κατέστρεψαν την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας .
   Η Ελλάδα προσπαθώντας να ορθοποδήσει και να ξαναβγεί με αξιοπιστία στις αγορές μπήκε στον γνωστό μηχανισμό στήριξης που της δίνει την δυνατότητα δανειοδότησης ,προκειμένου να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες ,αλλά και την μισθοδοσία υπαλλήλων και συνταξιούχων .
   Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις που είναι γνωστές σε όλους ,πρέπει να δούμε υπεύθυνα και σαν πολιτικός κόσμος ,αλλά και σαν Ελληνική κοινωνία ποιες είναι οι αντοχές του Ελληνικού Λαού, μέσα στο πλαίσιο της λήψης όλου αυτού του πακέτου των μέτρων προκειμένου να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που μπαίνουν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  .
   Η χώρα έχει βυθιστεί στην ύφεση, η αγοραστική δυνατότητα έχει υποχωρήσει σε δραματικά επίπεδα ,η ανεργία καλπάζει ,το δυναμικότερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας οι νέοι και οι επιστήμονες, αρχίζουν και συζητούν το ενδεχόμενο καριέρας στο εξωτερικό ,οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ,οι επενδύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, παρά για τις περί αντιθέτου υποσχέσεις  ,και ενώ αυτό το Οργουελικό σκηνικό συγκλονίζει τη χώρα οι Τροικανοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου που έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης .
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι άσκησης της οικονομικής πολιτικής ότι  όλοι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής ,και πέρα από τις απαιτήσεις της τρόικας υπάρχουν άνθρωποι οποίοι αν εξοντωθούν οικονομικά ,πολύ απλά δεν θα υπάρχει Ελληνική οικονομία .
   Κάποτε λέγαμε ότι στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι ,σήμερα φθάσαμε στο σημείο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί.
   Αν η Ευρωπαϊκή ηγεσία δεν αντιμετωπίσει την οικονομική προοπτική της Ελλάδας με γενναιότητα και με διάθεση επίλυσης του προβλήματος χρέους που παίρνει διαστάσεις επιδημίας στη Ευρωζώνη ,τότε το οικοδόμημα αυτό το οποίο με ιστορική υπευθυνότητα δημιούργησαν μεγάλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη .
   Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δύο πρώην Καγκελάριοι ο Κόλ και ο Σμίτ που συνέδεσαν το όνομά τους με την πορεία ενοποίησης της Ευρώπης μέμφονται με αυστηρότητα της κ. Μέρκελ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση στην Ευρωζώνη.
   Η πολιτική μας  ηγεσία πρέπει πει ένα ηχηρό όχι σε οποιαδήποτε άλλη πίεση για πρόσθετα μέτρα τα οποία θα συνθλίψουν ακόμη περισσότερο την Ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν την ύφεση σε ακόμη πιο ανησυχητικά επίπεδα.
   Διαρθρωτικές αλλαγές ,εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, περικοπή δαπανών και προσπάθεια ουσιαστικών επενδύσεων που θα ξαναενεργοποιήσουν την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι οι αμετακίνητοι στόχοι της κυβέρνησης από εδώ και πέρα .
    Ο Ελληνικός Λαός συμμετείχε και μάλιστα με αξιοσημείωτη υπομονή στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση ,σειρά έχουν τώρα πολιτικές που θα επανακινήσουν την λειτουργία της οικονομίας μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίσουν την χώρα και θα την κάνουν ανταγωνιστική και αξιόπιστη .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2024/06/16
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:12
Δύση: 19:44

Σελήνη
9 ημερών

Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος), Τύχωνος επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Σαν σήμερα...

1821 μ.Χ:  Ολιγάριθμη Ελληνική δύναμη τρέπει σε φυγή 700 Τούρκους κοντά στην Στίγκα Ρουμανίας.

Οι Τούρκοι σφάζουν Έλληνες στα Σφακιά και στο Ρέθυμνο.

1907 μ.Χ:  Στο Μορίχοβο πέφτει ο Μακεδονομάχος Δημήτριος Παπαφώτης.

1913 μ.Χ:  Έναρξη του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, ύστερα από επίθεση των Βουλγάρων κατά των Ελληνικών και Σερβικών δυνάμεων

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ

Η ενασχόληση μου με τα κοινά στηριζόταν πάντα στην ειλικρίνεια την αλήθεια και τον σεβασμό σε αυτούς στους οποίους απευθύνομαι όλα αυτά τα χρόνια .

Η αυτοδιοίκηση αποτελούσε και αποτελεί τον χώρο μέσα από τον οποίο έχω προσφέρει στην πόλη μου και στην ευρύτερη περιοχή όσα μπορούσα, πιστεύοντας στην αξία του θεσμού και στην ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του προκειμένου να γίνει ακόμη πιο χρήσιμος και λειτουργικός προς όφελος των τοπικών κοινωνιών .

Εκλεγόμενος από το 1986 έως σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος και Νομαρχιακός Σύμβουλος και έχοντας όλα αυτά τα χρόνια εκλεγεί με συνδυασμούς που επικεφαλής ήταν άνθρωποι που πρόσφεραν πολλά στην πόλη μας και στην περιοχή μας ,όπως ο Γιώργος Πρωτόπαπας ,η Βέρα Νικολαίδου ,ο Στέλιος Λογοθέτης , ο Χρήστος Φωτίου ,ο Γιώργος Ιωακειμίδης , αισθάνομαι τυχερός και ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και προσφορά μου διότι αυτό το εισπράττω από τη επικοινωνία μου με τους συμπολίτες μου .

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αποφάσισα να συστρατευτώ με τον φίλο γιατρό και πρώην Βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη ,έναν άνθρωπο που τον γνωρίζω από τα γυμνασιακά χρόνια, που συλλειτουργήσαμε σε πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους και που η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει έναν άνθρωπο που ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ .

Σε αυτές τις εκλογές είναι χρήσιμο η ψήφος μας να έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά ,ανεπηρέαστη όσο είναι δυνατό από κομματικές περιχαρακώσεις .

Με την ψήφο μας στις εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να επιβραβεύσουμε τους άξιους ,και τους ικανούς

Πιστεύοντας ότι έχω ανταποκριθεί θετικά υπηρετώντας επί πολλά χρόνια τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό , θα θεωρούσα τιμητική την στήριξη  αυτής της προσπάθειας από τους πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη.

Ο αγώνας είναι μπροστά μας .


Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας  Αγ. Ι .Ρέντης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2023

Δημοσκοπήσεις

ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2024 Planetsoft. All rights reserved.