Αρχική arrow Ανάσες ζωής τα προγράμματα μεθαδόνης (2011)

Ανάσες ζωής τα προγράμματα μεθαδόνης (2011)

   Είναι γνωστό ότι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις , μια βόμβα που ήδη έχει εκραγεί και αν δεν δούμε την κατάσταση αυτή από άλλη οπτική γωνία από αυτή που την βλέπαμε έως τώρα τότε θα βρεθούμε ως κοινωνία μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις .
   Ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ναρκωτικών είναι η άγνοια και η λογική της καταστολής ,με αυτήν την πολιτική πορευόμαστε για πολλά χρόνια και αυτή η λογική μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αδιέξοδα .
   Το πρόγραμμα μεθαδόνης η επέκταση του οποίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και του πολιτικού κόσμου ,με ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις ,πρέπει να στηριχτεί προκειμένου οι εξαρτημένοι ασθενείς να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των στερητικών τους συνδρόμων χωρίς χρηματική επιβάρυνση ,χωρίς την εξάρτηση τους από τον έμπορο ,και χωρίς να ταλαιπωρούν επιπλέον τον οργανισμό του με εναίσιμες μορφές ναρκωτικών όπως είναι η ηρωίνη, βοηθώντας έτσι την κοινωνική τους επανένταξη .
   Ο ΟΚΑΝΑ στα πλαίσια της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του λόγω της επέκτασης του προγράμματος μεθαδόνης έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες να προμηθεύονται την μεθαδόνη από όλα τα νοσοκομεία της χώρας πλην των παιδιατρικών .
   Αυτό αποφασίστηκε και για το Νοσοκομείο της Νίκαιας ,το οποίο ανέλαβε να διαμορφώσει ειδικό χώρο εξυπηρέτησης αυτών των ατόμων .
   Ο αριθμός αυτών που θα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο θα είναι 124 άτομα συνολικά ,και αυτοί που θα έρχονται καθημερινά για να παίρνουν τη μεθαδόνη δεν θα ξεπερνούν τα 10-15 άτομα .
   Το πρόβλημα αντιμετώπισης του γεγονότος ότι η πόρτα πρόσβασης σε αυτόν το χώρο έχει οπτική επαφή με τα παρακείμενα σχολεία μπορεί να λυθεί με την πρόταση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ να χρησιμοποιείται η κεντρική είσοδος του Νοσοκομείου .
   Δυστυχώς όμως συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι αντιστρατευόμενοι την χρησιμότητα του προγράμματος μεθαδόνης δημιούργησαν κλίμα απομάκρυνσης της μονάδας όχι μόνο από το Νοσοκομείο αλλά γενικότερα από την Νίκαια ,παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο ανθρώπους που έχουν ανάγκη της ηθικής και της υλικής μας βοήθειας .
   Κάποιοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να πουν ότι δεν πρέπει να εγκατασταθεί πουθενά στη χώρα μονάδα χορήγησης μεθαδόνης, προωθώντας προφανώς την λογική να αρχίσουμε να στήνουμε σπιναλόγγες για αυτούς τους ανθρώπους .
   Το πρόβλημα των ναρκωτικών χρειάζεται πολλές σελίδες για να προσεγγιστεί με σοβαρότητα ,επιστημονική γνώση ,και μακριά από αντιδραστικές κραυγές .
   Αρκεί να σημειώσω ότι η μοναδική μεγάλη οργάνωση που αντιδρά στην εφαρμογή προγράμματος μεθαδόνης στις ΗΠΑ είναι η ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ ,και επίσης θεωρώ απαραίτητο να αναφέρω ότι στατιστικά στοιχεία του ιατρικού συλλόγου της Ν.Υόρκης αναφέρουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στα προγράμματα απεξάρτησης μόνο το 4% φεύγει αποθεραπευμένο και από αυτούς το 90% επανακάμπτει στα ναρκωτικά .
   Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε ριζικά τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κοινωνικής μάστιγας ώστε κάποια στιγμή να μπούμε σε μια διαδικασία ελάττωσης του προβλήματος . Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις μακριά από αντιεπιστημονικές κραυγές και πολιτικά απωθημένα  .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2024/06/16
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:12
Δύση: 19:44

Σελήνη
9 ημερών

Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος), Τύχωνος επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Σαν σήμερα...

1821 μ.Χ:  Ολιγάριθμη Ελληνική δύναμη τρέπει σε φυγή 700 Τούρκους κοντά στην Στίγκα Ρουμανίας.

Οι Τούρκοι σφάζουν Έλληνες στα Σφακιά και στο Ρέθυμνο.

1907 μ.Χ:  Στο Μορίχοβο πέφτει ο Μακεδονομάχος Δημήτριος Παπαφώτης.

1913 μ.Χ:  Έναρξη του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, ύστερα από επίθεση των Βουλγάρων κατά των Ελληνικών και Σερβικών δυνάμεων

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ

Η ενασχόληση μου με τα κοινά στηριζόταν πάντα στην ειλικρίνεια την αλήθεια και τον σεβασμό σε αυτούς στους οποίους απευθύνομαι όλα αυτά τα χρόνια .

Η αυτοδιοίκηση αποτελούσε και αποτελεί τον χώρο μέσα από τον οποίο έχω προσφέρει στην πόλη μου και στην ευρύτερη περιοχή όσα μπορούσα, πιστεύοντας στην αξία του θεσμού και στην ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του προκειμένου να γίνει ακόμη πιο χρήσιμος και λειτουργικός προς όφελος των τοπικών κοινωνιών .

Εκλεγόμενος από το 1986 έως σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος και Νομαρχιακός Σύμβουλος και έχοντας όλα αυτά τα χρόνια εκλεγεί με συνδυασμούς που επικεφαλής ήταν άνθρωποι που πρόσφεραν πολλά στην πόλη μας και στην περιοχή μας ,όπως ο Γιώργος Πρωτόπαπας ,η Βέρα Νικολαίδου ,ο Στέλιος Λογοθέτης , ο Χρήστος Φωτίου ,ο Γιώργος Ιωακειμίδης , αισθάνομαι τυχερός και ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και προσφορά μου διότι αυτό το εισπράττω από τη επικοινωνία μου με τους συμπολίτες μου .

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αποφάσισα να συστρατευτώ με τον φίλο γιατρό και πρώην Βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη ,έναν άνθρωπο που τον γνωρίζω από τα γυμνασιακά χρόνια, που συλλειτουργήσαμε σε πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους και που η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει έναν άνθρωπο που ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ .

Σε αυτές τις εκλογές είναι χρήσιμο η ψήφος μας να έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά ,ανεπηρέαστη όσο είναι δυνατό από κομματικές περιχαρακώσεις .

Με την ψήφο μας στις εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να επιβραβεύσουμε τους άξιους ,και τους ικανούς

Πιστεύοντας ότι έχω ανταποκριθεί θετικά υπηρετώντας επί πολλά χρόνια τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό , θα θεωρούσα τιμητική την στήριξη  αυτής της προσπάθειας από τους πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη.

Ο αγώνας είναι μπροστά μας .


Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας  Αγ. Ι .Ρέντης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2023

Δημοσκοπήσεις

ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2024 Planetsoft. All rights reserved.