Αρχική arrow Ανάσες ζωής τα προγράμματα μεθαδόνης (2011)

Ανάσες ζωής τα προγράμματα μεθαδόνης (2011)

   Είναι γνωστό ότι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις , μια βόμβα που ήδη έχει εκραγεί και αν δεν δούμε την κατάσταση αυτή από άλλη οπτική γωνία από αυτή που την βλέπαμε έως τώρα τότε θα βρεθούμε ως κοινωνία μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις .
   Ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ναρκωτικών είναι η άγνοια και η λογική της καταστολής ,με αυτήν την πολιτική πορευόμαστε για πολλά χρόνια και αυτή η λογική μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αδιέξοδα .
   Το πρόγραμμα μεθαδόνης η επέκταση του οποίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και του πολιτικού κόσμου ,με ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις ,πρέπει να στηριχτεί προκειμένου οι εξαρτημένοι ασθενείς να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των στερητικών τους συνδρόμων χωρίς χρηματική επιβάρυνση ,χωρίς την εξάρτηση τους από τον έμπορο ,και χωρίς να ταλαιπωρούν επιπλέον τον οργανισμό του με εναίσιμες μορφές ναρκωτικών όπως είναι η ηρωίνη, βοηθώντας έτσι την κοινωνική τους επανένταξη .
   Ο ΟΚΑΝΑ στα πλαίσια της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του λόγω της επέκτασης του προγράμματος μεθαδόνης έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες να προμηθεύονται την μεθαδόνη από όλα τα νοσοκομεία της χώρας πλην των παιδιατρικών .
   Αυτό αποφασίστηκε και για το Νοσοκομείο της Νίκαιας ,το οποίο ανέλαβε να διαμορφώσει ειδικό χώρο εξυπηρέτησης αυτών των ατόμων .
   Ο αριθμός αυτών που θα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο θα είναι 124 άτομα συνολικά ,και αυτοί που θα έρχονται καθημερινά για να παίρνουν τη μεθαδόνη δεν θα ξεπερνούν τα 10-15 άτομα .
   Το πρόβλημα αντιμετώπισης του γεγονότος ότι η πόρτα πρόσβασης σε αυτόν το χώρο έχει οπτική επαφή με τα παρακείμενα σχολεία μπορεί να λυθεί με την πρόταση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ να χρησιμοποιείται η κεντρική είσοδος του Νοσοκομείου .
   Δυστυχώς όμως συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι αντιστρατευόμενοι την χρησιμότητα του προγράμματος μεθαδόνης δημιούργησαν κλίμα απομάκρυνσης της μονάδας όχι μόνο από το Νοσοκομείο αλλά γενικότερα από την Νίκαια ,παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο ανθρώπους που έχουν ανάγκη της ηθικής και της υλικής μας βοήθειας .
   Κάποιοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να πουν ότι δεν πρέπει να εγκατασταθεί πουθενά στη χώρα μονάδα χορήγησης μεθαδόνης, προωθώντας προφανώς την λογική να αρχίσουμε να στήνουμε σπιναλόγγες για αυτούς τους ανθρώπους .
   Το πρόβλημα των ναρκωτικών χρειάζεται πολλές σελίδες για να προσεγγιστεί με σοβαρότητα ,επιστημονική γνώση ,και μακριά από αντιδραστικές κραυγές .
   Αρκεί να σημειώσω ότι η μοναδική μεγάλη οργάνωση που αντιδρά στην εφαρμογή προγράμματος μεθαδόνης στις ΗΠΑ είναι η ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ ,και επίσης θεωρώ απαραίτητο να αναφέρω ότι στατιστικά στοιχεία του ιατρικού συλλόγου της Ν.Υόρκης αναφέρουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στα προγράμματα απεξάρτησης μόνο το 4% φεύγει αποθεραπευμένο και από αυτούς το 90% επανακάμπτει στα ναρκωτικά .
   Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε ριζικά τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κοινωνικής μάστιγας ώστε κάποια στιγμή να μπούμε σε μια διαδικασία ελάττωσης του προβλήματος . Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις μακριά από αντιεπιστημονικές κραυγές και πολιτικά απωθημένα  .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 Δεκ Δεκ Δεκ Δεκ Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/11/27
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 07:21
Δύση: 17:08

Σελήνη:
Τελευταίο Τέταρτο

Ιακώβου του Πέρσου μεγαλομάρτυρος, Ναθαναήλ οσίου

Σαν σήμερα...

1866 μ.Χ:  Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.

1868 μ.Χ:  Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.

1895 μ.Χ:  Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.