Αρχική arrow Πολιτικοί και Αδιέξοδα (2011)

Πολιτικοί και Αδιέξοδα (2011)

  Η κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής στην Ελλάδα έχει προ πολλού κτυπήσει κόκκινο ,τα προβλήματα της οικονομίας με τα συνεπακόλουθα τους ανέδειξαν αδυναμίες ,ανικανότητες, αλλά και εγκληματικές πρακτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
   Συνέπεια αυτών των διαχρονικών ευθυνών αποτέλεσε η παραδοχή του συνόλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου ότι ένας τεχνοκράτης θα έπρεπε να αναλάβει τα ηνία της χώρας έστω και για μικρό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν προκειμένου η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία .
   Η παραδοχή ότι κάποιος άλλος εκτός του πολιτικού προσωπικού θα έπρεπε να αναλάβει αυτή τη βαριά ευθύνη αναδεικνύει το μέγεθος του αδιεξόδου που διαμόρφωσαν συγκεκριμένες πολιτικές εκπορευόμενες από συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τους πολιτικούς .
   Το πιο επικίνδυνο σημείο για την Δημοκρατία είναι να αυτοαναιρούνται οι πολιτικοί λόγω των λαθών τους και της ανικανότητάς τους , διότι τότε ανοίγει ο δρόμος για τους «μεσσίες» από τους οποίους έχει δεινοπαθήσει η Δημοκρατία .
   Έχουμε σήμερα στην ηγεσία της χώρας έναν ικανό τεχνοκράτη επιφορτισμένο με την τεράστια ιστορική ευθύνη να διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε να μη οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό ,και αυτόν τον τεχνοκράτη και την Κυβέρνησή του την στηρίζουν τρία κόμματα .
   Αντί όμως όλο το πολιτικό προσωπικό να αναλογιστεί τις ευθύνες που φέρει για την σημερινή οικονομική και εθνική κατάντια ,άρχισε από τις πρώτες μέρες να «ροκανίζει» τον άνθρωπο που το ίδιο έφερε στη πρωθυπουργία για να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν η δεν θέλησαν να κάνουν οι πολιτικοί .  
   Άρχισαν οι συζητήσεις για το αν πρέπει να μείνει 3 ή 4 μήνες στη εξουσία ,μέχρι που φθάνουν οι αρμοδιότητές του, ποιοι υπουργοί που μετέχουν στην Κυβέρνηση φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα ,ποιοι πρέπει να φθαρούν ώστε κάποιοι να αποκτήσουν πόντους στο παιχνίδι της διαδοχής του πρώην Πρωθυπουργού και μέχρι τώρα αρχηγού του ΠΑΣΟΚ .
   Υπονομεύουν δηλαδή ηθελημένα η αθέλητα αυτήν τη προσπάθεια χωρίς να δείχνουν έτοιμοι να καταλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες για τα αδιέξοδα της χώρας .
   Σίγουρα όταν γίνουν οι εκλογές ,για την ημερομηνία των οποίων ουδόλως ενδιαφέρεται ο χειμαζόμενος από την κρίση Ελληνικός Λαός,  θα πάρουν απάντηση και οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής της διετίας που πέρασε ,και οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής της 5ετίας 2004-2009 κατά την οποία το δόγμα «άστο για αργότερα» έγινε κυρίαρχη πολιτική πρακτική ,αλλά και οι εκφραστές της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ζώνη του ευρώ αλλά και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση οραματιζόμενοι προφανώς την Αλβανία του Χότζα η την Β. Κορέα του Κιμ Γιόγκ Ιλ.
   Μέχρι τότε όμως που θα αποφανθεί ο Ελληνικός Λαός και θα κατανείμει τις ευθύνες για την ταλαιπωρία που υφίσταται θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Παπαδήμου ,προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και να μην αντιλαμβάνονται το διάστημα μέχρι τις εκλογές ως χρόνο εξουδετέρωσης των αντιπάλων τους ,η ως χρόνο προετοιμασίας των ίδιων πρακτικών που μας οδήγησαν σε αυτήν τη δεινή θέση σαν Λαό και σαν Έθνος  .
   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2004, αυτοί που ετοιμάζονται να ξαναπάρουν την εξουσία, παρέλαβαν μία χώρα με 5% ρυθμούς ανάπτυξης ,με 2% επιτόκιο δανεισμού ,με 3,2% έλλειμμα και με 200 δις ευρώ λιγότερο έλλειμμα από αυτό που έχουμε σήμερα ,και είναι γνωστό σε τι κατάσταση παρέδωσαν τη χώρα .
   Ας είναι λοιπόν προσεκτικοί όλοι και να στηρίζουν ανεπιφύλακτα για όσο χρόνο χρειάζεται την Κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε να μπορέσει να  ολοκληρώσει το έργο της ,και να μη προσπαθούν να μετατρέψουν τα πολιτικά τους αδιέξοδα σε αδιέξοδα του Ελληνικού Λαού.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2021/05/18
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:23
Δύση: 19:25

Σελήνη
6 ημερών

Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Βενεδίμου, Κλαυδίας μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων

Σαν σήμερα...

1790 μ.Χ:  Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.

1821 μ.Χ:  Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.

1828 μ.Χ:  Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 21 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2021 Planetsoft. All rights reserved.